گرافیک ایران4کیا

گرافیک ایران4کیا

طرح های لایه باز ویژه طراحی های مذهبی-تبلیغاتی-آموزشی،فرهنگی . توجه : لطفا بعد از دانلود طرح ها،حالت چشم لایه را از پالت لایه ها روشن بفرمائید.((و از ارسال تیکت درباره چشم لایه،خودداری فرمائید))

وکتور های اسلیمی،سنتی،مذهبی - برنامه های کرل و ایلاستریتور Ai-Cdr

طرح های تذهیب و اسلیمی

عید نوروز

بنرهای مذهبی و دینی

بنر های مناسبتی و ملی

طرح های مهد قرآنی

طرح های تابستانی

لوح تقدیر( اداری-جشن عبادت-الفبا-کودک-دانش آموز)

فون عکاسی (کادر،زمینه)

کارت شناسایی و عضویت

رزومه کاری

استند های تجاری و نمایشگاهی

تراکت

بروشور / کاتالوگ

لوگو های تجاری

سربرگ و کارت ویزیت

انواع طرح های لایه باز ( مهدکودک - پیش دبستان - دبستان )

انواع جلد دفتر و کتاب(ویژه کودکان)

برنامه هفتگی مدرسه/پیش دبستان/مهدکودک

تابلو مهدکودک و پیش دبستان

کارت امتیاز کودک

کارنامه

جدول ضرب ریاضی اعداد

خط کش کاغذی

بنر و پوستر ویژه جشن های یلدا،تولد،و...

طرح های یادواره شهدا

طرح های مختلف لایه باز در فتوشاپ

پوستر

طرح دیپلم آموزشگاه ها

کارت پستال

بنر های خیرمقدم(همایش ها-مناسبت ها-مکه-کربلا)

تسلیت و ترحیم

طرح های لایه باز ماندالا با متد زنتنگل

کاراکتر ها و شخصیت های کارتونی

تصویر سازی

طرح ها و وکتورهای مختلف

تقویم

نظرسنجی سایت

از سایت ما راضی هستید؟

اشتراک در خبرنامه

جهت عضویت در خبرنامه لطفا ایمیل خود را ثبت نمائید

Captcha

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 324
  • بازدید دیروز : 672
  • بازدید کل : 2220233

هنر فلز کاری چیست؟


فـلـز کـاري

شواهـد و مـدارک باستانشناسي اين نکـته را تـائـيـد مي کـند که شمال و مرکز ايران جزو قديمي ترين مراکز صنايع فـلزکاري جهـان بوده است. آشکار است که بشر تـنهـا در سرزميني مي تـوانست به سودمندي فـلز پـي بـبرد که در آن فـلزات و کانيهـاي آنهـا وجود داشته باشد. ايران از لحاظ طبيعي داراي ذخاير بزرگـي از کانـيها است. مردم تـمدن هـاي نخستـيـن درهً رودخانه هاي بزرگ مصر، بابل، هـند و جيحون با تمام پـيـشرفـتهـايي که داشته اند نـتوانستـند اولين فـلز کاران جـهـان باشـند. حفاريهـاي اخير نشان داده است که فعـاليـتهـاي فلزکاري در تـمدنهـاي کشورهاي پـيش گـفته شده نسبتا دير شروع شده است.

رشته کوهـهايي که از تـوروس در تـرکـيه تا کرانه هاي جنوبي درياي مازندران کشيده مي شود سرشار از انواع کانيـهـا و سوخت بود و دانـش فـلزکاري از آنجا به مراکز ديگـر در آسيا، آفريقا و اروپـا گسترش يافت.

در شمال ايران يک رشته معـادن مس از قـفـقاز تا پـامير کشيده شده است. ابن حوقل، جغـرافي دان عـرب از مـعـادن مـس کـان صبـي زاوه، سبزوار و فـخـر داود نـزديـک مشهـد و بخـارا در ماوراءالنهـر صحبت مي کند. معادن مس کاشان، انارک، اصفهـان و بخـارا براي خلفاي اسلامي مقارن قـرن نهـم مسيحـي بسيار با اهـميت بود، زيرا از اين معـادن هـر ساله بـيش از 10000 دينار خراج حاصل مي گـرديد.

ادامه دارد....

جهت دانلود کامل این مقاله رایگان ،روی لینک زیر کلیک فرمائید.

هنر فلز کاری چیست؟
انتشار : ۲۶ شهریور ۱۳۹۷

برچسب های مهم

هنر مینا کاری چیست؟


مينا کاري‌ هنر درخشان آتش‌ و خاک است‌، با رنگهاي پخته و درخشان که‌ سابقه آن به‌ 1500‌سال پيش از ميلاد ميرسد.‌ آقاي علينقي وزيري در کتاب تاريخ‌ عمومي‌ هنرهاي مصور قبل از تاريخ‌ تا اسلام مينويسد:‌از جمله هنرهاي دستي ايرانيان در گذشته هاي دور تزئين و کنده کاري‌ روي‌ فلزات است‌.‌ظروف‌ فلزي بدست‌ آمده از فلزات گوناگون ساخته شده که‌ مهمترين‌ آنها عبارتست از: طلا،‌نقره، مس‌، برنز، برنج‌، آهن‌، فولاد، سرب، آلومينيوم و کرم.‌ اين‌ فلزات براي زينت آلات و ظروف‌ گوناگون بکار ميرفته زيرا که‌ امکان ساختن ابزار لازم‌ در ‌يک ورق‌ فلز چندان مشکل و ناممکن نبوده‌ از جمله موارد فلز کاري‌ ميتوان از ترصيع يعني به‌ ‌جا نشاندن قط‌عات کوچک‌ فلزهاي مختلف روي‌ سط‌ح‌ فلزي از نوع جنس ديگر و ايجاد تناسب‌‌ميان قط‌عات با در نظ‌ر گرفتن رنگ‌ و اشکال هندسي‌ آنها و ايجاد شکل يا نقش وسيله آنها و‌مينا کاري‌ نام برد. بررسي‌ هايي‌ که‌ در مورد مينا سازي‌ شده نشان ميدهد ميناهايي‌ که‌ بنام‌بيزانس‌ مشهور است‌ از مينا سازي‌ ايراني‌ اقتباس شده است‌.‌ قديميترين‌ نمونه‌هاي مينا کاري‌ موجود مويد اين‌ ادعاست‌ که‌ مينا کاري‌ نيز مانند بسياري‌ از‌هنرهاي ديگر براي اولين بار در ايران پيدا شده و از ايران به‌ ساير کشورها راه يافته است‌.‌ در دوران مغول سبک جديدي در فلز سازي‌ و مينا کاري‌ ايران بوجود آمد. اشکال و تصاويري‌که قيافه‌ و لباس اعضاي دربار ايران را داشتند، جاي اشکال و تصاوير عربي‌ دوره‌ قبل را‌گرفتند و بويژه ترصيع فلز در عصر تيموري‌ به‌ منتهي درجه‌ شرقي‌ خود رسيد. در زمان صفويه‌ زمينه ي هنر مينا کاري‌ و فلز کاري‌ تغيير يافت‌ ظروف‌ نقره در اين‌ دوره‌‌نقوش ميناتور از قبيل مجالس‌ بزم در دربار و يا مجالس‌ شکار، يا اسب‌ سواري‌ مزين‌ گشت و ‌هنر مينا سازي‌ از نقشهاي اسليمي و گل‌ تغذيه‌ کرد و رنگ‌ قرمز مورد مصرف بيشتري‌داشت‌ و شهر اصفهان يکي از مراکز عمده مينا کاري‌ بحساب مي‌آمد که‌ هنوز هم‌ تنها مرکز‌اين‌ هنر محسوب ميشود.

ادامه دارد....

جهت دانلود کامل این مقاله رایگان روی لینک زیر کلیک فرمائید.


جهت دانلود  کامل این مقاله رایگان روی لینک زیر کلیک فرمائید.

هنر مینا کاری چیست؟
انتشار : ۲۴ شهریور ۱۳۹۷

برچسب های مهم

هنر منبت کاری چیست؟


كلمه ی منبت به معنی كنده كاری روی چوب می باشد و منبت كار كسی است كه روی چوب عمل كنده كاری را انجام می دهد. این فن ، سابقه ای بسیار طولانی دارد؛ تا حدی كه آغاز تاریخ منبت را می توان به زمانی نسبت داد كه انسان برای اولین بار با ابزارهای تیز و برّنده آشنا و چوب را تراش داده است .

منبت كاری در ایران پیشینه ای بسیار طولانی دارد و یادگاری از دوران گذشته می باشد كه برای رسیدن به مراحل فعلی راهـی بس طولانی را پیموده است و شـاید بتوان گفت كه تاریخ منبت كـاری در ایران به زمانی می رسد كه ایرانیان با مصارف گوناگون چوب آشنا شدند ؛ و با این توضیح در واقع نمی توان تاریخ منبت كاری را جدا از تاریخ استفاده چوب دانست.

باستان شناسان و مورخان تاریخ ، استفاده از چوب برای ساخت خانه ها را در ایران مربوط به 4200 سال پیش از میلاد مسیح دانسته اند كه مقارن با عصر حجر و دورانی كه بومی ها قبل از مهاجرت آریایی ها در ایرن زندگی می كردند، می دانند.

ادامه دارد....

جهت دانلود کامل این مقاله رایگان روی لینک زیر کلیک فرمائید.

برای دانلود رایگان این مقاله روی لینک زیر کلیک نمائید.

 

هنر منبت کاری چیست؟
انتشار : ۲۴ شهریور ۱۳۹۷

برچسب های مهم

معنی واژه هنر چیست؟


هنر

انسانها هنر را برای تسکین خود برگزیده‌اند ، چه هنرمندان و چه مخاطبان اثر هنری در هنر مایه آرامش می‌جویند .

آنچه در هنر به نظر اصل است ،‌ زیبایی است . هرچند در هرزمانی زیبایی را به شکل‌های مختلفی درک می‌کنند.

بعضی هنر را آینه واقعیت‌های موجود درجهان از طبیعت تا زندگی آدمها به حساب می‌آورند .

یعضی زمانی نام هنر را بر چیزی میگذارند که سازنده‌ اش با آن احساس آرامش کند و آنچه در نظر دارد به تمامی بیان کرده باشد .

بعضی می‌گویند ؛ اگر مخاطب به درستی نفهمد که هنرمند چه می‌گوید ،‌ اثر چه ارزشی می‌تواند داشته باشد .

بعضی از شکل اثر حرف می‌زنند که اگر اثر هنری از قواعد و شکل درست هنر پیروی نکند ،‌ یک اثر هنری خلق نکرده است .

اما اکنون همه این گروه‌ها بعد از قرن‌ها بحث می‌دانند که اثر هنری درواقع همه اینهاست . و تک تک این گروه‌ها حق دارند ولی بدون بقیه ناقص هستند .

بسته به آنکه هنرمند چه ابزاری را برای بیان هنرش انتخاب کند ،‌ هنرها شاخه‌های مختلفی را تشکیل داده‌اند.

ادامه دارد....

جهت دانلود کامل این مقاله رایگان روی لینک زیر کلیک فرمائید.

جهت دانلود کامل مقاله، روی لینک زیر کلیک فرمائید

 

معنی واژه هنر چیست؟
انتشار : ۲۴ مرداد ۱۳۹۷

برچسب های مهم

آشنايي با خط و نقطه و كاربرد آنها در گرافيك


آشنايي با خط و نقطه و كاربرد آنها در گرافيك

الف) نقطه :

نقطه را كوچكترين واحد تصوير مي توان ناميد. البته در گرافيك دستي هميشه كوچك نيست !

در گرافيك دستي از نقطه براي بيان تجمع و تفرق و يا ساخت بعضي جلوه ها و يا توازن صفحه مي توانيم استفاده كنيم .چند مثال در اين رابطه به شمادر درك اين مطلب بيشتر كمك مي كند.

ريتم : تجمع تعدادي نقاط يا عناصر يا احجام در كادر به نحوي كه تصوير داراي زيبايي و تعادل باشد.

و شامل دو قسمت است :

1-ريتم منظم : در كادر يك نظم ايجاد مي كند.

2-ريتم نامنظم : بدون نظم خاصي داراي تعادل است .

ادامه دارد....

جهت دانلود کامل این مقاله رایگان روی لینک زیر کلیک فرمائید.

جهت دانلود کامل این مقاله روی لینک زیر کلیک فرمائید

آشنايي با خط و نقطه و كاربرد آنها در گرافيك
انتشار : ۲۴ مرداد ۱۳۹۷

برچسب های مهم

نور در عکاسی


نور در عکاسی

 

نور ماهیت عکاسی است. بدون نور عکاسی وجود نخواهد داشت. نور ابزار عکاسان است. کلمه photography از کلمه باستانی یونانی photos و graph تشکیل شده که نور نگاری معنی می دهد. برای همراه شدن با زبان نور، عکاس باید کاملا با کیفیت و رفتار نور آشنا باشد. برای تسلط بر این رسانه، عکاس روش کنترل تصویر نهایی را می آموزد. مدیریت این مدیوم نیاز به دانش، مهارت و هنروری دارد. در ابتدا نور می تواند موضوعی پیچیده و گیج کننده به نظر آید. به هر حال، با افزایش آگاهی و تمرین های عملی می توان از پیچیدگی آن کاست.

ادامه دارد....

جهت دانلود کامل این مقاله رایگان روی لینک زیر کلیک فرمائید.

 

جهت دانلود این مقاله روی لینک زیر کلیک فرمائید

نور در عکاسی
انتشار : ۲۴ مرداد ۱۳۹۷

برچسب های مهم

مینیاتور و طراحی مینیاتور


مینیاتور و طراحی مینیاتور

مینیاتوردر لغت به معنی کوچکتر نشان دادن است. این کلمه در اصل یک لغت خارجی است و نیمه ی اول قرن حاضر در زبان فارسی امروز مصطلح گردید که در معنای واقعی، به مینیاتورهای ایرانی یا کشورهای دیگر منحصر نمی شود؛ بلکه هر شیئ هنری ظریف و ریز که به هر سبک و شیوه ای ساخته شده باشد، مینیاتور نامیده می شود.

در حال حاضر در ایران به نقاشی های ایرانی، چه قدیم وچه جدید، که از سبک و روش اروپایی پیروی نکرده و دارای خصوصیات نقاشی سنتی باشد، مینیاتور گفته می شود و این موضوع به صورت یک غلط مصطلح پذیرفته شده است.

در نقاشی های مینیاتور، تصاویر، شباهتی با عالم واقعی ندارند. حجم و سایه روشن هم به کار نمی رود و قوانین مناظر و مرایا رعایت نمی شود. مناظر نزدیک، در قسمت پایین نقاشی و مناظر دور در قسمت بالای آن به تصویر در آمده است. تمام چهره ها به صورت "سه ربع" دیده می شوند و حدود آن را از بناگوش تا حدقه ی چشم مقابل است. البته گاهی هم چهره ها به صورت نیم رخ و به ندرت از پشت سر، تصویر شده است. هنرمند به کشیدن پیکرهای انسانی تاکید چندانی ندارد، بلکه علاقه ی او بیش از هر چیز به کشیدن لباس های فاخر بر تن شخصیت های تصویری خود است و گاهی برای نشان دادن شکل خاص پوشاک، دست و پا را می پوشاند، حتی گاه قامت را بلند تر نشان می دهد تا بهره گیری از امتیاز قبای بلند، مُیسر شود.

ادامه دارد....

جهت دانلود کامل این مقاله رایگان روی لینک زیر کلیک فرمائید.

جهت دانلود مقاله روی لینک زیر کلیک نمائید.

مینیاتور و طراحی مینیاتور
انتشار : ۱۴ مرداد ۱۳۹۷

برچسب های مهم

معرفی هنرمند نقاش ایوان شیشکین


معرفی هنرمند نقاش: ایوان شیشکین

ایوان شیشکین (Ivan Shishkin) طراحی و نقاشی را در کودکی آغاز کرد و در تمام زندگی به آن ادامه داد. به گفته خودش او هیچ‌گاه از مدادش فاصله نگرفت. برای او طراحی شیوه‌ای برای مطالعه طبیعت بود. معاصرانش به او القابی همچون «تیتان جنگل‌های روسی»، «فرمانروای جنگل»، «درخت کاج پیر» و «بلوط تنها» می‌دادند. شاید به این دلیل که هیچکس مانند او درختان را واقعی، صادقانه و با عشق به تصویر نمی‌کشید.

ولادیمیر استاسف، دیگر هنرمند روسی، در خصوص ایوان شیشکین می‌گوید: «شیشکین – هنرمند ملی است. او در تمام زندگی به مطالعه درباره روسیه به ویژه جنگل‌های شمالی، درختان روسی و غارهای روسیه پرداخت. اینجا امپراطوری اوست و بر کسی پوشیده نیست که او بی‌همتا بود.»

 

ادامه دارد....

جهت دانلود کامل این مقاله رایگان روی لینک زیر کلیک فرمائید.


برای دیدن ادامه مقاله لطفا از لینک زیر دانلود نمائید.

معرفی هنرمند نقاش ایوان شیشکین
انتشار : ۲ مرداد ۱۳۹۷

برچسب های مهم

آشنایی با خط زیبای شکسته نستعلیق


آشنایی با خط زیبای شکسته نستعلیق

 

خط نستعلیق نشانه‌ای بارز از طبع و ذوق زیباپرست ایرانی و بی‌شک زیباترین و ظریف‌ترین روش نوشتار خط فارسی است که از آن به عروس خطوط اسلامی نیز یاد می‌شود. این خط ترکیبی از خط تعلیق و نسخ است. مختصری در مورد خط نستعلیق و تعلیق در این مطلب و مطلب بعد می‌خوانیم. با ما همراه شوید.

نوشتن پدیده‌ای است که همه‌ی انسان‌ها برای انجام کارهای روزانه و برقراری ارتباط با دیگران به آن نیاز دارند. نیاکان ما در گذشته به خوانا نویسی و زیبا نویسی خط، اهمیت زیادی می‌دادند، بطوریکه کاتبان و افراد خوش خط در جامعه از احترام و جایگاه ممتازی برخوردار بودند.

این امر سبب شد که ایرانیان برای خط پارسی نوعی رسم الخط روان و زیبا به نام نستعلیق پدید آورند، که بعدها به عنوان عروس خطوط اسلامی در دنیا شناخته شد.

ایران شناس مشهور پروفسور پوپ درکتاب شاهکارهای هنر ایران، نستعلیق را چنین توصیف می‌کند، «… صفحه‌ای به خط خوش نستعلیق، جلوه و جمالی دارد که هیچیک از خطوط بشر، با آن نمی‌توان برابری کند» نظری کوتاه به نقشی که خط در فرهنگ و تمدن دارد، ارزش آن را بر ما روشن می‌کند. به راه گزاف نرفته‌ایم اگر خط را مادر همه ی دانش‌ها و دانستنی‌های بشر بدانیم.

اما در حدود پنج سده خط کوفی خط معمول برای نوشتن قرآن، کتیبه‌های بنا‌ها و یا وسیله ی تزئین اشیاء بود. سرانجام در پایان سده ی سوم و آغاز سده‌ی چهارم هجری قمری چهره‌ی درخشانی چون محمد بی علی الفارسی (معروف به ابن مقله بیضاوی شیرازی وزیر المقتدر عباسی) در عالم خوشنویسی جلوه گر شد.

ادامه دارد....

جهت دانلود کامل این مقاله رایگان روی لینک زیر کلیک فرمائید.

برای دیدن ادامه مقاله لطفا از لینک زیر دانلود نمائید.

 

آشنایی با خط زیبای شکسته نستعلیق
انتشار : ۱ مرداد ۱۳۹۷

برچسب های مهم

نقاشان تاثیرگذار تاریخ هنر


نقاشان تاثیرگذار تاریخ هنر

 

لیستی که پیش رو دارید، فهرستى از 30 نقاش تاثیرگذار تاریخ هنر از قرن سیزدهم تاکنون است. هنرمندانی که تاریخ هنر نقاشی غرب را دستخوش تغییرات عمده کرده‌اند و از آنها همواره به عنوان پیشگام یاد شده است.

با توجه به اینکه این فهرست نتیجه تحقیقات عمیق در مورد نقاشان تاثیرگذار است و همکاری و کمک آنها در پیشبرد هنر غرب و الهام بخشی برای هنرمندان دیگر بعد از خود را نمى توان نادیده گرفت. البته این نکته را باید در نظر داشت که زیبایى‌شناسى در هنر همیشه امرى نسبى بوده و هست. به همین جهت بعضی‌ از خوانندگان ممکن است صد در صد با ترتیب اسامى زیر موافق نباشند. به هر صورت هدف از تهیه فهرست، معرفی‌ نقاشان و هنرمندانی است که آثاری این چنین بدیع و فراموش‌ناشدنی‌ خلق کرده‌اند.

۱. پابلو پیکاسو (۱۸۸۱-۱۹۷۳) PABLO PICASSO

پیکاسو در تاریخ هنر زلزله‌ای بزرگ با پس لرزه‌های جاودان است. بعد از میکل‌آنژ که در زمینه مجسمه و معماری نابغه محسوب می‌‌شد، هنرمند دیگری با چنین علاقه‌مندی و جاه‌طلبی در تاریخ هنر سراغ نداریم. پیکاسو خالق و نابودکننده هنر آوانگارد یا پیشرو است. از طرفی‌ نگاهش به اساتید پیش از خود بود و از طرف دیگر از همه آنها پیشی‌ گرفته بود. یک تنه با کل تاریخ هنر مواجه بود و رابطه پر پیچ و خم بین اثر و بیننده را معنی‌ دیگری بخشید.

 

ادامه دارد....

جهت دانلود کامل این مقاله رایگان روی لینک زیر کلیک فرمائید.

 

جهت خواندن ادامه مقاله آن را از لینک زیر دانلود نمائید.

نقاشان تاثیرگذار تاریخ هنر
انتشار : ۱ مرداد ۱۳۹۷

برچسب های مهم

تاریخ هنر جهان


تاریخ هنر در جهان

 

هنر ما قبل تاريخ

 

هنر ما قبل تاريخ به سه دوره مهم تقسيم مي شود:

الف- دوره پالئولينيك ب- دوره نئوليتيك ج- دوره برنز و آهن

در اين دوره كه از نظر زمان دورترين نقطه تاريخي را در بر مي گيرد .اولين گام هاي بشر براي ساختن ابزار و وسايل مورد احتياجش برداشته شد. از اين دوره آثاري در غارها بدست آمده است.

از اين دوره آثاري از مجسمه و نقاشي در دست است مانند: ونوس ساويذيانو – ونوس ويلندورف حدود 15000- 10000 ق م و نقاشيهاي غار آريژ.

ب- دوره نئوليتيك: ( نوسنگي)

اولين آثارمعماري و بناهاي ساخته شده دست بشر در اين دوره بوجود آمده است . زيرا دوره يخبندان به پايان رسيد.

ج- دوره برنز و آهن

اين دوره از زماني آغاز مي شود كه فلزات ساخته مي شوند .در اين عصر شهرسازي اهميت پيدا مي كند. دراين دوره است كه ما با تمدنهاي عظيمي چون مصر ، بين النهرين و مديترانه آشنا مي شويم.

هنر بدوي

امروز هنوز قبايلي يافته مي شوند كه در شرايط عصر پارينه سنگي زندگي مي كنند.مانند جامعه هاي بدوي آفريقاي استوايي وجزايرجنوب اقيانوس آرام و دو قاره شمالي و جنوبي آمريكا.

جامعه هاي بدوي دراساس روستايي ومستغني از غير اند ، واحدهاي اجتماعي وسياسي آنها به ترتيب دهكده وقبيله است، نه شهر و دولت . دو دوام و قرارشان مبتني برحفظ رسوم وسنن است.بي ياري اسناد و اوراق نوشته شده قسمت عمده آثارهنري جنبه مذهبي دارد. تنديسها خلاصه و اغراق شده از آثار پيكر آدمي است.

دراغلب تنديسهاي آفريقايي پيكر انسان بطور تجريدي و دور از واقع گرايي نشان داده شده است درتنديسها اغراق ديده مي شود . مثلا در پيكر انسان سر بزرگتر ساخته شده است . در بين سرخپوستان نقاشي موقتي بنام نقاشي شني كه توسط جادوگر قبيله به وجود مي آيد و او در مراسم مربوط به مداواي بيماران به كار مي رود و در مراسم براي تضمين موفقيت در شكار و افزايش قدرت انسان به كار مي‌رود.

 

 

هنر مصر

هنرمصر از قديمي ترين و شكل گرفته ترين نوع هنرهاست . اختراع خط حدود 5000 سال قبل يكي ازپيروزيهاي زودرس وضروري تمدنهاي بين النهرين و مصر بود . تاريخ مصر به سه دوره مشخص تقسيم مي شود . پادشاهي كهن:آثار مصري از 3000 تا 500 سال ق . ه به نحوي با هم شباهت دارند.

طرز فكر مصريان اين بود كه هر شخص بايد بكوشد تا درزندگي خود وسايل خوشبختي پس از مرگش را فراهم آورد. از اين رو هرفرد مصري مي بايست آرامگاه ابدي خويش را چون جايگاهي همانند و يادآور محيط زندگي روزانه اش ترتيب دهد.

تا روح وي كه در زبان مصري « كا »خوانده مي شود درآن احساس آسودگي كند و نيز مي بايست كالبدي جاوداني از خود باقي بگذارد . تا «كا» بتواند در آن حلول كند و به زندگي خود ادامه دهد . براي اين منظور جسد را موميايي مي كردند. واز بيم آنكه جدم ازميان برود پيكره ايشان را از سنگ و فلز مي ساختند . مشهورترين مقابر از نوع مصطبه مقبره پادشاه زوسر است . در دوره سلسله سوم اين مقابر شكل هرم هايي پله دار بخود گرفت. سير تكاملي اهرام در دوره سلسله چهارم با ساختمان هرمهاي سه گانه به اوج خود رسيد.

پيكره خفرن پادشاه را نشسته بر تخت سلطنت نشان مي دهد . درحالي كه شاهين با بالهاي خود پشت سر او را مي پوشاند . پيكره موكرينوس جانشين خفرن و سازنده سويني هرم جيزه حدود 2500 ق م يكي از بهترين مجسمه‌هاي اين دوره است . كاتب نشسته 2400 ق و م كه چهار زانو نشسته از نمونه‌هاي بسيار خوب مجسمه سازي اين دوره است.

پادشاهي ميانه

در دوره امپراتوري ميانه مصر دچار اغتشاشات داخلي و حمله اقوام گوناگون تغيير شكل مي دهد . بهر حالت آثارعمده اي از اين دوره نيست . مهم ترين آثار اين دوره يكي معبد آمنه مه و ديگري معبد آمون است . مقابر نيز در كوه و صخره ها بوجود مي آورند.

پادشاهي جديد

اين دوره دوران شكوه و عظمت معماري است . معابد توت موس و آمنهوپت سوم در كارناك و بعد لوكسور و معبد آمون در كارناك از آثارمعماري اين دوره اند . در اين دوره زيبايي و ظرافت معماري را تكميل مي‌كنند . در دوره سلسله بيستم بار ديگر آثار هنري رو به سادگي مي روند. نمونه معابد عبيد و خنشو مي باشند

نقش برجسته و نقاشي در اين دوره رشد مي كند . مانند نقش برجسته مقبره حور محب سقاره حدود 1355 ق . م .

هنر بين النهرين:

بين النهرين تشكيل مي شودازد و سزريز جداگانه و مشخص سومريها وآشوريها.

1- سومريها : اين قوم از قديمي ترين اقوام جهان به شمار مي روند . لوحه هاي هنري و زيبايي از اين دوره بجاي مانده از جمله لوحه جنگ و صلح عقابها نارام سيني يا فتح و پيروزي

سومريهامعابدوزيگوراتهايي بوجودآورده اندو تعدادي نقاشي ديواري(فرسك) معماروسلطان معروف سومر « گودآ » كه به سلطان (آگاش شهرت دارد در توسعه هنر سومر سهم بسزايي دارد . ديگر اور نامو پادشاه شهر اور بود كه بزرگترين زيگوراتها از جمله به ارتفاع 21 متر و در سه طبقه از خشت خام و آجر ساخت .

2- بابل : حكومت بابل بوسيله ساميها و در2000 سال قبل از ميلاد بوجود آمد وتمدن درخشاني را پايه گذاشت . حمورابي پادشاه معمار وقانوگذار بزرگ آنزمان سلطان بزرگ اين سرزمين بوده است . وي اولين لوحه قوانين را تدوين نمود ودرساختن بابل كوشش فراوان كرد . در بالاي كتيبه حمورابي مثال خودش را در برابر خورشيد خدا مصور ساخت .

3- آشور:آشوريان برخلاف سومريان مردمي جنگجو بودند.دوره شكوه وعظمت اين قوم درهزاره اول قبل از ميلاد مسيح بايد دانست.آنان از سومريها تقليد مي كردند ولي دركاخ سازي به تجمل بيشتري دست زدند.از جمله كاخ سارگون دوم در خرساباد متعلق به نيمه دوم قرن هشتم ق . م است . ازآشور بانيپال نقش برجسته هاي زيادي به جاي مانده كه اغلب او را در حال جنگ با دشمن و يا شير نشان مي دهد .

هنر اژه اي:

اگرازكنار دلتاي نيل به سوي شمال درياي مديترانه پيش برويم .نخستين نقطه اي از خاك اروپا كه در برابر ديدگانمان ظاهر مي شود گوشه شرقي جزيزه كرت است .

هنر سيكلادي :

مردي كه ميان سالهاي 2600 تا 1100 ق . م در جزاير سيكلاد سكونت داشتند به جزمقابرسنگي آثاري كمي ازخود برجاي گذرانده اند.پيكره سازان سيكلادي در هزاره دوم ق . م قديمي ترين بدنهاي برهنه زنانه به اندازه طبيعي به وجود آوردند .

هنر مينوسي:

تمدن مينوسي غني ترين و شگفت انگيزترين تمدن دنياي اژه اي شناخته شده است . آنان تمدن شهري به وجود آوردند و پادشاه مينوس براي خود كاخ هاي كوچك بنا نهاد . كه از اين ساختمانها براي انواع فعاليتهاي كشوري و تجاري استفاده مي شده است . در تمدن مينوسي معبدي وجود نداشت . لذا پيكره هاي بزرگ ديني هم وجود نداشت. الهه ماري ( شايد كارهنه ) حدود 1600 ق . م از گل پخته يكي از آثار پيكره سازي اين دوران است .

هنر ميسني :

حدود 1600 –1100 ق . م در سواحل جنوب شرقي يونان تعدادي جامعه هاي كوچك شبيه جامعه مينوسي وجود داشت . اين قدم در حدود 1300 ق . م به دفن كردن مردگان خود در مقابر سنگي پرداختند .

كاخ ميسني ازنمونه هاي معماري سنگي ميسني است . چون قلعه اي با ديواره‌هاي مستحكم بود حدود 1250 ق . م. دروازه شيران بخشي از اين كاخ سنگي است كه نفوذ هنر خاور نزديك باستاني را آشكار مي كند . مجسمه دوزن كودك نشسته دركنار يكديگروجام هاي زرين با نقش برجسته هايي بر روي آنان از آثار اين دوره است .

نگاهي به تمدن و هنر ايران باستان

در حدود پنج هزار سال قبل در جوار فلات ايران دولتهاي سومر ، آكد ، بابل ، آشور در بين النهرين (بين دو رود دجله و فرات)به وجود آمدند و پس حدود 300 سال قبل در فلات ايران دولت ايلاميان ( عيلاميان ) ايجاد شد . پس از آن مهاجران آريايي با ايجاد دولت ماد و پس هخامنشي حكومتهاي ايلام و بين النهرين را از بين بردند. دولت هخامنشي نيز با حمله يونانيان از بين رفت . آنگاه دولت سلوكي و اشكاني به دنبال هم به وجود آمدند . پس از اشكانيان دولت ساساني روي كارآمدكه با فتح ايران به وسيله اعراب مسلمان از بين رفت.

 

سنگ نوشته حمورايي ( قانون نامه حمورايي)

مجموعه اي ازقوانين اجتماعي است كه درزمان حمورايي ( از پادشاهان بابل ) وضع شده است . دريك طرف رئيس سنگ نوشته تصوير شاه و در طرف ديگرمجموعه قوانين حك شده است .

تمدن سيلك:

در سه كيلومتري جنوب غربي كاشان درحدود 7000 سال قبل از ميلاد قديمي ترين سكونت بشري در دشت وسيع مركزي ايران شناخته شده است . ظروف در اين دوره با چرخ سفالگري ساخته شده است . ظروف سفايش بدست آمده از اين دوره داراي نقوش زيبا به ظريف و يا اشكال هندسي و نقوش حيوانات تزيين شده است. ظروف سفالي سيلك شامل 1- ظروف با نقوش سياه 2- ظروف با نقوش قرمز 3 – ظروف ساده .

لرستان:

درحدود 12 قرن ق . م عصرآهن بوجود آمد.درلرستان نزديك به مركز شوش كه متاثر از فرهنگ و هنر ايلام بود تمدني پا گرفت كه در فلز كاري (آهن و برنز ) پيشرفته بي نظير يافت . اشياء بدست آمده عبارتند از:سلاح هاي دفاعي:خنجر، شمشير و تير– قطعات اسبان انواع لگامهاي اسب و آشيا ءزينتي شامل سنجاقهاي مو، بازوبند، ظروف ابخوري .

تمدن حسنلو و زيويه:

درحسنلو (حد فاصل مهاباد ودرياچه اروميه )وزيويه( آذربايجان غربي) تمدن مانايي وجود داشته است . اشياء طلايي ، و عاجي حدود 7 قرن ق. م از اين دوره بدست آمده است . پيكره سازي و برجسته كاري روي طلا در تعدادي از آثار اين دوره ديده مي شود .

 

تمدن مارليك و اهلش :

در منطقه شمالي ايران (گيلان ) (بين دشت و قزوين – دره گوهر رود)آثار سفالي بسيار زيبا بدست آمده است. نظير پيكره هاي انساني و حيوانات نظير گوزن وسفالگري به پيكره سازي نزديك شده است . مجسمه ها و ظروفي طلايي نيز ازاين دوره بدست آمده است.نظيرجام مارليك با نقش شير پرنده .

 

زيگورات چغازنبيل :

1250 ق . م حدود 700 سال قبل ازامپراتوري هخامنشي اين زيگورات در اطراف شهرشوش واقع است .زيگورات معبد بزرگي بوده كه بعدها محل زندگاني خدايان تصور مي شوند .


هنر هخامنشي :

معماري: كاخ تخت جمشيد (520 تا 460 ق . م ) در زمان زمامداري داريوش وخشايارشا بنا گرديد . ستونهاي تنومند و بلند نظر ستونهاي تالارم ضد ستون و تالار آپادانا در اين بنا ديده مي شوند به ارتفاع تقريبي10 متر و سرستوني به بلندي 8 متر كه در بالاي سرستون دو سر اسب پشت به پشت ديده مي شوند . كه در وسط آن تير هاي چوبي سقف قرار ميگرفته است . ازمعماري هخامنشي كمترمعماري اين به جاي هنر است . زيرا ايرانيان باستان خدا را در آتشكده هاي روباز عبارت مي كردند .

حجاري و پيكر تراشي هخامنشي :

بهترين نمونه هاي هنر مجسمه سازي را مي توان درنقش برجسته هاي تخت جمشيد جستجو كرد . هنر حجاري اين دوره آميزه اي از قدرت وقار و ظرافت است. تاثيرات آشوري به وضوح ديده مي شود حيواناتي نظير بز، شير و گاو درخود تحسين بوده اند.موجوداتي اساطيري نظيرمجسمه هايي كه سرآدمي با تندشير بالدار تركيب شده مانند نگهبان عظيم الجثه در واژه هاي كاخ خشايارشا ديده مي شوند . ستنون معروف سرنات در عهد امپراتور آشوكا در هند تاثير از ستونهاي تخت جمشيد است . نقش برجسته اي كه جنبه روايتگري دارد در تخت جمشيد وجود دارد و آن منظمي است كه نزد داريوش شكوه مي كند . و نقش برجسته بيستون هم جنبه روايتگري دارد و لي در با آثار آشوري جنبه روايتگري كمتر است . كاشيكاري :كاشي لعابدار از شوش و تخت جمشيد بدست آمده كه به شيوه كاشيكاري بين النهرين تهيه شده است .

هنر اشكاني :

سلوكي ها اصلا يوناني بودند و اشكاني ها كه بعدا به قدرت رسيدند دنباله‌رو يونانيان بودند . آليژ پيكره هاي اشكاني از تناسب و تركيبي برخوردارند كه اصولا خاص هنر يوناني است . مانند مجسمه مفرغي مرد اشكاني در موزه ايران باستان. آثاري از نقاشي دوره اشكانيان دردوره خواجه( سيستان ) و دور را اروپوس (بين‌النهرين) بدست آمده است . اين نقاشيها نيز نظير خصوصيات مجسمه‌هاي اشكاني است .

هنر ساساني :

در سال 224 ميلادي آخرين پادشاه اشكاني مغلوب اردشير ساساني شد . در هنر ساساني روايتگري و حركت نسبت به هخامنشي ارجحيت دارد .

در نقش برجسته هاي ساساني نمادگرايي كاهش مي يابد.ودرعوض واقع گرايي تقويت مي شود.موجودات (انسانها و جانوران ) كه در نقش برجسته هاي هخامنشي حالتي اسطوره اي وفوق طبيعي داشتند درآثار ساساني زميني تر و ملموس ترمي شوند.تاثيرات واضح ترهنر رومي بر آثار ساساني در نقش برجسته هاي طاق بستان بهتر ديده مي شود . درنقش رستم نزديك تخت جمشيد نقش برجسته پيروزي شاپوراول بر والرين امپراتورروم ودرنقش برجسته ديگر اعطاي منصب پادشاهي اردشير اول ديده مي شود. نقوش برجسته طاق بستان نيز تجسم رويدادها و يا نمايش عظمت و اقتدار است .

معماري :

آثارمعماري ساساني را مي توان در بقاياي كاخ هاي بجا مانده ازآن عصر مشاهده نمود – مانند كاخ بيشابور ( نزديك كازرون ، فارس ) طاق كسري يا كاخ تيسفون و عمارت خسرو در قصر شيرين و طاق بستان نمونه هايي از اين آثارند . ديگر آثار هنري ساساني موزاييك ، ظروف، مهرها و سكه ها و گچ نگاره هاي تشكيل مي دهند . شكلهاي انتزاعي و نمادين روي اين آثار باز آوردنده هنر دوره هخامنشي و پيش از آن هنر بين النهرين است .موزاييك هاي بدست آمده از دوره ساساني مربوط به نيشابور است . (موزاييك عبارتست از قطعات كوچك سنگهاي رنگين كه با كنار هم چيدن آنها يك نقش بدست مي آيد . نقاشي : درعصر ساساني پيام آوراني نظير ماني و مزدك برخاستند . در اين ميان ماني كه خود نقاش نيز بود برگهايي از كتاب او به نام « ارژنگ » بجاي مانده است. همچنين نقاشيهايي كه از تركستان بدست آمده پيوند نقاشي ايراني بعد از اسلام را با اين دوره نشان مي دهد . قالي بافي- دراين دوره رواج زيادي داشت . از اين ميان فرش « بهارستان » است كه باغهاي ابريشم وزرين و هزاران قطعه جواهرمرضع بافته شده است .

فلزكاري :

در آثارفلزي همچون بشقاب ،جام گلدان وزيورآلات اين دوره باز نقوش مشابهي ازصحنه هاي شكار،جلوس شاه ،اعطاي،منصب شاهي و نقوش پرندگان ، گلها و حيوانات افسانه اي ديده مي شود . بعدها همين نقوش در هنر بعد از اسلام ادامه يافت . رشد فلز كاري در دوره ساساني افول سفالگري همراه بود زيرا فلز جاي سفال را گرفته و مقاوم تر بود .

هنر يونان:

يونانيان خدايان را در صور انساني مجسم مي كردند . اولين دوره هنر يونان از جزاير كرت شروع و به ساير قسمتها نفوذ كرد . بارزترين ويژگي نگرش دين يونان باستان كه درآثارهنري منعكس است جهان بيني انسان گرايانه است.دين يوناني مخلوق بشر است و لذا خدايان اين فرهنگ چيزي نيستند مگر انسانهاي آرماني با عمر جاوداني . به عبارت ديگر تصور انسان يوناني ازقدرت مطلق،علم مطلق،زيبايي مطلق و ... در قالب قدرتمند ترين انسان جلوه گشت . اين برترين انسان بر مسند خدايي رسيد .

تحولات هنري يونان را مي توان به چند دوره تقسيم كرد :

1- دوره هندسي (تا قرن 8 ق.م) 2- دوره كهن (قرون 7و6 ق.م) 3- دوره كلاسيك (قرن40. ق.م) 4- دوره هلني (قرن چهارم‌ق.م تا آغاز تاريخ ميلادي).

دوره هندسي : اصلي ترين تجليات هنري در شكل ظروف سفالين با نقوش هندسي ظاهر شد . حتي تصاوير انسانها مباني هندسي داشت .

دوره كهن : با تاثير هنر مصرهمراه بود . نوع ايستادن موقر و ايين هنر مصري در پيكره هاي يوناني ظاهر شد .

نقوش ظروف سفالين : الف = دوره اي كه نقش جانداران بر روي زمينه اي سياه رنگ با خطوط نازك حك مي شد .

ب= دوره نقوش قرمز كه در آن طرح با خطوط سايه روشن روي متن قرمز سفال ترسيم مي شد .

دوره كلاسيك : دوره قوام پيكره سازي و اوج معماري يونان است . حركت در پيكره هاي اين دوره محسوس است .

استفاده از تنديسها به عنوان تزيين در بنا و بهره گيري از ستونهاي زيبا و عظيم در معماري اين دوره ديده مي شود . معبد پارتنون مجسمه معروف آتنا اثر فئيد ياس و مجسمه زئوس از آثار اين دوره است .

دوره هلني : دوره اي كه پس از مرگ اسكندر آغاز مي شود . (323) تاكيد بر احساسات وعواطف انساني و فراگيري درهويت تنديسها ازويژگي هنر پيكرسازي اين دوره است . موضوعات روزمره و مناظر عاميانه تر اند ديگر خصوصيات هنري اين دوره است.معبد زئوس ازآثار معماري اين دوره است . مجسمه ونوس اثر دو ميلونيز از آثاراين دوره است . استفاده از پيكره ها به عنوان بخشي از ستون در هنر معماري مجسمه سازي يوناني رواج داشت . ستونهاي ايوان ازختئوم درآركئوپوليس آتن ( 405 – 421 ق . م ) از يگانگي موفق مجسمه سازي و معماري حكايت مي كند .

ستون اصلي ترين عصر معماري يوناني را تشكيل مي دهد . لذا سبك معماري را بر اساس نام ستونها مشخص مي كنند .

1- شيوه دوريسي 2- شيوه ايونيايي

ستونهاي دوريسي ساده با وقار و كم پيرايه هستند در معبد زئوس معبد پارتنون درآركئوپوليس آتن بكاررفته اند. سرستونهاي قطور و مدور با شيارهاي عمودي هستند .

اماستونهاي ايونيايي عناصرتزييني بيشتري حضوردارند. خصوصا در سرستونها ستونها باريكتر و بلندتر از ستونهاي دوريي است .

 

هنر رومي:

هنر رومي در ابتدا بيشتر ازهنرهاي يونان متاثر بود . ليكن به تدريج راهي جداگانه پيدا كرد .

از نمونه معماري تئاتر در يونان مي توان معبد هركول ، معابد ونسا و مينرورا نام برد .

در زمان آگوست فعاليت چشمگيري درمعماري شروع شد.خورد آگوست كه مركز فعاليت مهم سياسي ، فرهنگي و تجاري بود .

از اين پس معماري رومي منحني الخط مي شود در حاليكه معماري يوناني مستقيم الخط بود .

تئاترمارسل – آمفي تاثر كلوسئو از عظيم ترين آثار معماري رومي است .

طاق نصرت يا آركهاي رومي نيز در نوع خود اهميت بسيار دارند . از جمله آرك نبه و نتو و آرك تيتو و آرك كنستانين .

نقش برجسته آرك تيتو ونقش برجسته هاي معبد اورشليم و معبد پانتئون كه در دوره آدريانو معبد ونوس و حمامهاي كارالاكا و آثار بجاي در پمپي از ديگر آثار رومي مي باشند . در پمپي نقاشيهاي جالبي به جاي مانده است به شيوه فرسك نقاشي –ديواري)ازحجاران معروف رومي آپولودورو مي باشد .

در دوره آدريانو هنر رومي بار ديگر به طرف هنر يوناني مي رود . معبد پانتئون از آثار اين دوره است .

ويلاي آدريانو– معبد ونوس ، حمامهاي كارالاكا معبد مينرو مريكا از آثار اين دوران است .

 

 

ديگر آثار رومي:

معبد فورتونا – رم اواخر قرن دوم ق . م مجسمه چهره فرد رومي حدود 8- ق . م .

معبد سيبيل – تيوولي قرن اول ق . م مجسمه آولؤس متئوس ابتداي قرن

اول روم (مفرغ ) .

پرستشگاه فورتونسا قرن اول ق . م مجسمه اوگوست (مرمر)

شبكه آبرساني پون دوگار اول قرن اول ق . م اشرافزاده رومي با پيكره هاي نيم تنه .

معبد پانتئون 118 – 125ق . م حدود 30 ق . م

باسيليكاي كنستانتين 310 - 320 ق . م مجسمه ماركوس اورليوس 161 – 180 (مفرغ).

ستون تراژان 106 ب . م .

 

 

فهرست منابع تاريخ هنر جهان

  • آرناسن تاريخ هنر مدرن ترجمه مصطفي اسلاميه ، تهران انتشارات آگه 1376 .
  • كريستين پرايس ، تاريخ هنر اسلامي ترجمه محمود رجب نيا ، تهران ، بنگاه ترجمه نشر كتاب .
  • پرادا ابدت ، هنر ايران باستان ، ترجمه يوسف مجيد زاده ، تهران – دانشگاه تهران 1337 .
  • جانسون ه و تاريخ هنر ترجمه مرزبان – سازمان انتشارات آموزش انقلاب اسلامي 1359 .
  • جانسون ه . و داستان هنر نقاشي ، ترجمه فرخ خواجه سوزي ، بنگاه ترجمه و نشر كتاب ، 1351 .
  • گاروني ، هلن ، هنر در گذر زمان ، ترجمه محمد تقي فرامرزي تهران ، آگاه 1377 .
  • گدار آندره ، هنر ايران ، ترجمه بهروز حبيبي ، دانشگاه ملي ايران 1345
  • كياني ، محمد يوسف ، تاريخ هنر معماري ايران در دوره اسلامي – انتشارات سمت 1375 .
  • كونل ارنست ، هنر اسلامي ترجمه هوشنگ طاهري ، تهران ، توس 1355
  • 10-دوري – كارل جي ، هنر اسلامي ترجمه رضا بصيري ، تهران فرهنگسراي يساولي 1363 .
  • فرهاد گشايش ، تاريخ هنر انتشارات عفاف،تهران 1384
  • تلفن 66950559-021
  • محمود دخيري انصاري سيري درمعماري ايران– هنرسراي عالي تهران .
  • آزبورن ن چيلورز ،سبك ها و مكتب هاي هنري ترجمه فرهاد گشايش – انتشارات عفاف تهران 1380 .
  • نقاشي نوين ، ج و م رهسپر – امير كبير تهران 1344
  • تيتوس بوركهارت – هنر اسلامي زبان و بيان ترجمه مسعود رجب نيا سروش 1365 .
  • آرتور پوپ ، معماري ايران ( پيروزي شكل و رنگ ) كرامت اله افسر– انتشارات يساولي ( فرهنگسرا 0 تهران
  • ارنولد توين بي – تاريخ تمدن ترجمه يعقوب آژند – انتشارات مولي – 1366 – تهران
  • نوربرت كينتن هنر مدرن ترجمه علي رامين ، نشرني تهران – 1382
  • ارنست گامبريچ تاريخ هنر – ترجمه علي رامين – نشرني تهران 1383
  • تاريخ هنر نوين يوروار دور هارواردآرنانس ترجمه محمد تقي فرامرزي – انتشارات زرين و نگاه 1367 تهران
  • فردريك هارت 32000 سال تاريخ هنر ويراستار هرمز رياحي نشر پيكان 1382 تهران .
  • سيد مهدي ميردانش – آشنايي با بناهاي تاريخي – فني و حرفه اي نظام جديد آموزش متوسطه 6/492 .
  • ايران محمدي ، منصوردوالو – تاريخ هنر ايران – فني و حرفه اي – نظام جديد آموزش متوسط 5/356 .
  • شناخت هنر جهان، آموزش فني و حرفه اي – 1362 آموزش و پرورش
  • ذكرگو امير حسين ، سير هنر در تاريخ 1- شركت چاپ ونشر كتابهاي درسي 1379 .
  • ذكرگو اميرحسين سير هنر در تاريخ 2- شركت چاپ و نشر كتابهاي درسي 1378
  • ويل دورانت – تاريخ تمدن

 

ادامه دارد....

 

جهت دانلود کامل این مقاله رایگان روی لینک زیر کلیک فرمائید.

 

تاریخ هنر جهان
انتشار : ۱ مرداد ۱۳۹۷

برچسب های مهم

تبدیل PDF به WORD


تبدیل PDF به WORD

تنها از طریق سایت زیر میتوانید به راحتی فایل های پی دی اف خود را قابل ویرایش بصورت ورد درآورید.

 

https://www.convertpdftoword.net/

 

تبدیل PDF  به WORD
انتشار : ۳۰ تیر ۱۳۹۷

برچسب های مهم

خط کوفی


خط كوفي :

چون اسلام در ايران انتشار يافت ، خط كوفی جايگزين خط پهلویساسانی و دين دبيرة اوستايی شد و ايرانيان تقريباً از اواخر قرن اول و اوايل سدةدوم هجری كم كم در نوشته های خود خط كوفی را معمول داشته و آنرا جايگزين خط پهلوینمودند .
خط كوفی ابتدا ، بی نقطه و بدون حركات ( ضمه و كسره و فتحه ) و اِعراببود . اين نقيصه خواندن اين خط را مشكل می ساخت .
ابوالاسود الدؤلی كه از فضلاو ادبای معروف كوفی بود ، و در خدمت حضرت علی ( ع ) به اكتساب علوم پرداخته و درجنگ صفين ملتزم ركاب بود ، و از آن بزرگوار اخذ نحو كرده بود ، از برای تسهيل امرخوانندگان قرآن ، نقطه را وضع نمود و گمان می رود وی اين طريقه را از خطوط كلدانيانو سريانيان اخذ كرده باشد ، زيرا اين طوايف از همسايگان بين النهرين و بابِل بودند، و در كتابت آنها نقطه استعمال می شد . به خلاف خطوط ميخی و پهلوی ايرانيان . وهيروگليف مصريان و فنيقيان كه در كتابت آنان نقطه مستعمل نبود .
صاحب الفهرست مینويسد : (( ابوالاسود به كاتب چنين می گفت : نويسنده ، در موقع نوشتن به هوش باش ومرا ببين ، چون به خواندن در آمدم ، نظر به لبان من نما ، اگر به فتحه و گشودهخواندم ، نقطه را بالای حرف بگذار ، و اگر به پيش خواندم ، نقطه را بگذار بين حرف ،و اگر به زير خواندم نقطه را در زير بگذار . »
صاحب اللمعه الشهيمه می آورد : »در صدر اسلام نقطه برای حركات استعمال می شد و واضع او يعقوب رهاوی بود و ايننقاط به جای حركات به كار می رفت . )) خط كوفی در عـصر دولـت عبـاسی ( 132 ـ 656 هـ . ق ) به مرتبة رفيعی از زيبائی در رسم و شكل رسيد ، و انواع خط كوفی از پنجاه نوعمتجاوز شد . مشهورترين آنها ، كوفی محرر ، مشجر ، مربع ، مدور و متداخل بود . نكتةمهم در استفاده از خط كوفی در كتيبه نويسی اين است كه تابع قواعد اكيدی نبود ، بلكهعملاً دست هنرمند را در ابداع و اجرای شكلهای تزئينی آن باز می گذاشت . در ابتدا ،حروف به آذين های سادة برگ و گل منتهی می شد . اين خط بنا بر سليقه و توانايی طراح، به روی اصل آن فرعياتی اضافه می شد ، به اين معنا كه قواعد مفروض به عنوان محورقرار گرفته می شد و دست هنرمند ، نقوش و گل و برگهای منشعب از آن فضاهای خالی راپوشش می داد . شكلهای عمدة اين تزيينات عبارت بودند از : ادامة حروف به صورت برگ ،گل ، بافته ، گره خورده ، به هم تابيده ،در هم پيچيده شده ، شكـل سر انسان ، ياحيوان .
با همه اين تفضيلات خط كوفی از نظر تاريخ نگاران ، به دو دستة بزرگتقسيم می شود :
1ـ كوفی مغربی 2ـ كوفی مشرقی

كوفي مغربي خود به انواع : قيروانی ، تونسی ، جزايری ، سودانیتقسيم می شد .
كوفيمشرقي عبارت است از شيوة عربی و شيوة ايرانی و شيوة مختلط . ( كه شيوة عربی بهاقسام مكی ، مدنی ، كوفی ، بصری ، شامی ، مصری ، منقسم می گردد . )
خط كوفی ويژگيهای مهمی در هنر ايران دارد . يكی از آن ويژگيها اين استكه هيچ هنری تاكنون به اين حد نه فقط در تزئين معماری آثار مقدس و مهم ، بلكه دراشياء كاربردی زندگی روزمره از خط و تزئينات خطی استفاده نكرده و اصلاً هيچ خطی بهاندازة رسم الخط كوفی برای مقاصد تزئينی به اين حد ، مناسب نيست .

كوفي بنايي(معقلي)

نوعی كاربردی از خط كوفی است كه در بناها و معماری هاجلوه گر شده است ، و به دليل استفادة آن در روی بناها ، خط بنائی لقب گرفت و بهصورتهای مختلف پديدار گشته كه به شكل آسان و متوسط و مشكل ، دسته بندی می شود ، ولیمی توان نامهای منحصر ، مربعی يا مستطيلی و متداخل تطبيق نمود . خط معقلی در كتابتمستعمل نبود ، اگر چه مولانا سلطانعلی مشهدی ، معتقد است كه به اين خط كتابت نيز میشد . و آنرا جزو خطوط می آورد .

چون اساس اين خط روی خانه بندی خط كشی می شود ،به اين ترتيب كه اول كاغذ مانند صفحة شطرنجی خط كشی و خانه بندی می شود ، و بعد ازتقسيم خانه ها ، حروف آن مرتب می شود ، و چون اين خط به ترتيب فوق نوشته می شده ،آنرا با آجر روی عمارات به آسانی می چيدند تا هم عبارتی از آن خوانده شود و همديوار عمارت را تزئينی باشد . به اين نسبت آن را خط معماری يا خط بنايی ناميده اند .

معقل در لغت به معنی حصين ( پناهگاه و كوه بلند آمده است ) اين معنی با ايننوع خط بنايی مطابقت دارد و اين نظريه منطقی است كه خط بنايی پس از اينكه به كمالمطلوب رسيد ، معقلی ناميده شده باشد . به نظر می رسد خط معلقی بعد از خط كوفی و ازروی آن استخراج شده باشد ، و قطعاً اين خط برای تزئين بناها از روی خط كوفی استخراجشده كه در كوفی يك دانگ دور است و پنج دانگ سطح ، و در خط معلقی دور نيست و همه سطحاست و چنانچه فرض كنيم اين خط قبل از اسلام به وجود آمده ، بايد كه از خط سترنجيلیكه مادر خط كوفی است استخراج شده باشد .

بهترين خط معلقی آن است كه سواد و بياضآن ، هر دو خوانده شود ، مانند نمونه زير ، يعنی سياهی آن ، چيزی خوانده شود وسفيدی آن چيزی ديگر ، كه هنر طراحی اين خط در آن است ، والا نوشتن معلقی آسان است .

ادامه دارد....

جهت دانلود کامل این مقاله رایگان روی لینک زیر کلیک فرمائید.

دانلود مقاله در لینک زیر موجود است.

خط کوفی
انتشار : ۲۲ تیر ۱۳۹۷

برچسب های مهم

زندگي نامه پابلو پيکاسو


زندگي نامه پابلو پيکاسو

« پابلو پيکاسو» Pablo Picasso بزرگترين نقاش مدرنيست معاصر جهان و مبتکر و بنيان گذار مکتب کوبيسم در هنر نقاشي در 25 اکتبرسال 1881 در « مالاگا» ( شهري در اسپانيا) قدم به عرصه ي گيتي نهاد. پدرش هم « رونيز» نقاش بود و به نقاشي پرندگان بسيار علاقه داشت. پابلو تحصيلات ابتدايي خود را در مدارس « مالاگا» نزد پدرش به پايان رسانيد و پس از دريافت تعليمات گرانبهايي از پدر خويش در 15 سالگي در امتحان ورودي رشته ي عالي طراحي آکادمي هنرهاي زيباي بارسلن شرکت نمود و تحصلات عالي خود را در بارسلن و سپس در مادريد انجام داد.

پابلو در سال 1901 از اسپانيا به پاريس رفت و در اين شهر براي هميشه رحل اقامت افکند. هنگام ورود به پاريس، پشيزي در جيب نداشت و به ناچار در اطاق ويراني که سقفش مي رفت فرو ريزد، مي زيست. اين اطاق در کوي «مونت» قرار داشت و هم اطاقي او شاعر غزلسراي بي پولي بود، از خودش بي پولتر! اين دو تنها يک تخت شکسته بسته داشتند که پيکاسو روزها و شاعر غزلسرا شب ها بر روي آن مي خوابيد، اما پيکاسو از ميدان بـِدَر نمي رفت، مرتب نقاشي مي کرد؛ گرچه در آغاز مايه ي کارش تفاوتي با کارمايه ي ديگر نقاشان نداشت، اما در سال 1900 به ذهنش خطور کرده بود که چيز تازه اي بايد جستجو کند. در اين زمان نخست از «امپرسيونيسم» - مکتب نوظهوري که در نقاشي گشوده شده بود - الهام گرفت و براي مغازه ها، کافه ها و ساير اماکن عمومي، تابلوهايي بدين سبک ساخت. اما وي به دفعات در سال 1901 شيوه ي کارش را دگرگون کرد و به ساختن تابلوهاي زينتي پرداخت و اين آغاز پيروزي اش بود. نخستين دوره ي پيروزي هاي او را «دوران آبي» خوانده اند. زيرا وي سال 1905 تابلوهايي ساخت که سايه هاي گوناگوني از رنگ آبي در آنها بکار رفته بود. در سال 1906 شيوه ي او دگرباره تغيير کرد و « دوران قرمز» آغاز گشت تابلوهاي «بچه و اسب» و تصوير معروف « گرترود اشتاين» از بازمانده هاي اين دوران است.

لطف و زيبايي و دلبستگي به زندگي در کارهاي دوران آبي وي نمايان بود. با اين همه پيکاسو هنوز هم در جستجو بود. در 1907 گمشده ي خويش را در ترسيم ِتحريف شده ي حجاري هاي اسپانيا و افريقا يافت و از اين زمان بود که خواست تابلوهايش نشان دهنده ي چيزهايي باشند که احساس مي کند، نه چيزهايي که مي نگرد.

نخستين اثري که بر پايه ي اين فکر تازه ساخت، پنج زن را نشان مي داد که گرد توده اي ميوه فراهم آمده بودند، پيکاسوآنها را با سبک خاص خويش چنان مستور ساخت که شناخته نمي شدند. چشم ها و خطوط صورت آنان را هم به شکل کاريکاتورهاي وحشتناکي نمايان ساخت. از اين زمان تابلوهاي او صحنه ي تاخت و تاز اشکال مکعبي و مخروطي شکل و ديگر شکل هاي هندسي، به منظور بيان مطلق تمايلات زيبا پسندانه مخفي و نه نشان دادن طبيعت اشياء گرديد. معذلک او از طبيعت فاصله نگرفت. او قطعه اي از يک بيني را از جايي و تکه از بدن را از جايي ديگر به عاريت گرفته و مجموع اين قطعه ها را در قالب خطوط زاويه دار، در تابلو مجسم مي ساخت.

در سالهاي 1906 تا 1910 او و « ژرژ پراک» با هم بکار پرداخته و زمينه ي مکتب کوبيسم را فراهم کردند. پراک شيوه ي تازه اي پيش گرفت و نخستين کسي بود که کاغذهاي چاپ شده و سنجاق و ميخ را با نقاشي هايش آميخت، پيکاسو تکه هاي تخته و ديگر چيزها را به آن افزود. بالاخره عوامل فوق به اضافه ي تلاش خستگي ناپذير او براي يافتن عمق واقع طبيعت منتهي به « کوبيسم» گرديد و بعدها در سال 1913 تئوري کامل اين مکتب توسط نقاش معروف « گيوم اپوالسنه» تدوين گرديد.

سبک کوبيسم جنجالي بپا ساخت و او را در صف نامداران هنر نقاشي قرار داد. با اينهمه در سال 1917 بار ديگر از اين سبک دوري جست و به سبک کلاسيک تمايل يافت. آنگاه به ايتاليا سفر کرد.

وي هيچ گاه از کوبيسم غافل نماند. در سال 1918 پيکاسو دوباره به اشکال هندسي خود بازگشت و اين بار طرح هاي روشن تر و مشخص تر با حشو و زوائد کمتر را برگزيد. در سال 1925 در شيوه ي کارش تحولي ديگر پديدار گشت. اين دوران دوام بيشتر يافت و تابلو «گرنيکا» که منقدان آن را شاهکار دانسته اند از ابداعات اين دوران است. چندي بعد اين شيوه نيز دلش را زد و به خلق تصاوير عامه فهمتر پرداخت. پيکاسو قبل از اينکه کوبيسم را به وجود آورد يک نقاش کلاسيک بود و کارهاي کلاسيک پيکاسو از نظر دقت خط و رنگ بي نظير است. تابلوهايي که در اين زمينه ساخته است، تمام داراي سرهاي يوناني اند از اين آثار مي توان تابلوهاي «عشاق» و «زن در لباس سپيد» را نام برد.

پيکاسو مردي است با پشتکار و عصبي مزاج که ثبات رأي ندارد، گروهي او را شيطان خوانده اند که جهان را در يک بن بست هنري گيج و سرگران ساخته است. گروهي از منتقدان گويند که وي شارلاتان بي همتائي است که زمانه و خويش را فريب داده است و کوبيسم را براي بازي دادن دنياي هنر ابداع کرده است. اما هوادارانش که تعدادشان بيشمار است، عقيده دارند که جهان سبک وي را خواهد شناخت به مانند بسياري از سبک ها، که نخست مطرود بوده اند؛ چه در موسيقي و چه در ادبيات.

پيکاسو در سن 85 سالگي مردي است چاق و کله طاس که چهره اي دارد پر از چين و چروک، اما چشم هايش تابناک و نافذ و انگشتانش بلند، حساس و چابک اند. در زندگي شخصي نخستين زنش «اوليويه» نام داشت. او به اين زن چنان حسادتي مي ورزيد که روزها او را در خانه محبوس نگاه مي داشت و کار خريد احتياجات خانه را خود به شخصه انجام مي داد. دومين زن پيکاسو هنر پيشه ي باله و سومين زنش عکاس بود! اين زن موهاي مشکي داشت. پيکاسو چند تابلو از او ساخت که شهرت بسيار يافت، وي از چهارمين زنش دو فرزند داشت. پيکاسو، مردي است که بزرگترين جنجال را در عالم هنر به پا ساخته و گروهي در استعداد او ترديد و گروهي در نبوغش اصرار دارند؛ در هر حال وي از جمله چند نقاش چيره دست تاريخ بشر است. تاکنون هزاران تابلو ساخته است که برخي از آنها را تا 50 هزار دلار به فروش رفته است. اما ارزش يک تابلوي او به طور متوسط بيست هزار دلار است.

پيکاسو در تمام عمر مطالعه کرده است، در چهل سالگي: ساختن ورق هاي آهني، در شصت سالگي: اصول و رموز چاپ سنگي و در هفتاد سالگي: کوزه گري را آموخت. در کارگاه خود مجسمه اي دارد از يک سياه پوست و پرده ي بزرگي به نام « انجمن صلح» ... او قيافه اي گرفته دارد، با اينهمه در پاره اي از مواقع خود را به دست خنده و نشاط مي سپرد و چندان خوشمزگي و شوخي مي کند که حوصله ي دوستانش را سر مي برد. ديوانگي هاي او مايه ي لذت و سرمستي خبرنگاران است. اين ديوانگي ها مشکل است و مثل سيگاري است که او براي رفع خستگي دود مي کند. هيچ ماده اي در دنيا نيست که او بکار نبرده باشد، يکي از دوستانش مي گويد روزي از او در کارگاهش پرسيدم: اين همه حلبي را براي چه مي خواهيد؟ و او جواب داد که مايل است از آنها استفاده کند اما نمي داند چطور آنها را بکار بود. در جواني، در عين شهرت در پاريس خانه اي کهنسال داشت که از سالن هاي وسيع تشکيل مي شد و هميشه پر از ، کبوتر، پرده هاي بزرگ و پر از آشفتگي و دَرهَم و برهَمي بود!

در کارهش هميشه تعداد زيادي آهن پاره، گل هاي گوناگون، طرح ها، گلوله هاي شيشه اي، اعلان پاره ها، ستون هاي چدني و تختخوابي که روي آن پر از نامه و روزنامه و عکس بود به چشم مي خورد... همچنين در باغ خانه اش هميشه يک بزغاله ي زنگوله دار در گردش بود!

ادامه دارد....

جهت دانلود کامل این مقاله رایگان روی لینک زیر کلیک فرمائید.

دانلود مقاله در لینک زیر موجود است.

 

 

زندگي نامه پابلو پيکاسو
انتشار : ۲۲ تیر ۱۳۹۷

برچسب های مهم

تاریخچه عکاسی


تاریخچه عکاسی :

سالها قبل از اینکه عکاسی اختراع شود اساس کار دوربین عکاسیوجود داشت. یک دانشمند مسلمان به نام ابن هیثم در قرن پنجم هجری / یازدم میلادیوسیله ای را به نام جعبه تاریک در مشاهده کسوف استفاده کرده بود.اتاقک تاریک، عبارتبود از جعبه یا اتاقکی که فقط بر روی یکی از سطوح آن روزنه ای ریز، وجود داشت. عبور نور از این روزنه باعث میشد که تصویری نسبتا واضح اما به صورت وارونه در سطحمقابل آن تشکیل شود.
این وسیله، طی جنگهای صلیبی به اروپا راه یافت. لئوناردوداوینچی نقاش و نابغه قرن شانزدهم، در یادداشتهای خود خواص اتاقک تاریک را شرح دادهاست. هم چنین وی آن را کامرا آبسکورا (Camera Obscura) و روزنه ریز آن را نیز پینهول (Pine Hole) نامید.
این وسیله به شدت مورد توجه نقاشان قرار گرفت و تمامینقاشان بخصوص نقاشان ایتالیایی قرن شانزدهم از آن برای طراحی دقیق منظره ها وملاحضه دورنمایی صحیح استفاده می کردند، به این ترتیب که کاغذی را بر روی سطح مقابلروزنه قرار می دادند و تصویر شکل گرفته را ترسیم می کردند.
این تصاویر بسیارواقعی و از پرسپکتیو صحیحی برخوردار بود.

در حدود سال ۱۵۰۵ میلادی نیز ژرم کاردان (Jerome Cardan) ریاضی دان ایتالیایی یک عدسی محدب بر روزنه اتاقک تاریک نصب کرد، این کار باعث شدتا تصویر وضوح بیشتری پیدا کند.

اما سیاه شدن املاح نقره دراثر تابش نور به وسیله شیمیدان آلمانی ، شولتز(Schulze) وبه طور اتفاقی کشف شد. ماجرا از این قرار بود که روزی وقتی شولتز وارد آزمایشگاه شد، متوجه شد برگ درختیبر روی کاغذی که به نیترات نقره و آهک آغشته بود افتاده، بعد از اینکه برگ را ازروی کاغذ برداشت متوجه شد که قسمتی که برگ روی آن بوده مثل سایر بخش های کاغذ سیاهنشده است.
این پدیده باعث آغاز فعالیتهای جدیدی برای شناسایی مواد حساس به نورشد.

و اینکه در سال ۱۸۱۹سرجان هرشل(Sir John Fedric William Herschel) انگلیسی محلول ثبوت را کشف کرد. ماده ای که هرشل به عنوان ماده ثابت کننده تصویر معرفی کرد هیپوسولفیت دوسود نامداشت. کار مهم دیگری که هرشل انجام داد به کاربردن الفاظ منفی(Negative) و مثبت (Positive) درمورد تصاویر بود.

تا اینکه سرانجام بین سالهای۱۸۲۲و ۱۸۲۶ یک مخترع فرانسوی به نام نیسفور نی یپس (Joseph Nicephore Niepce) توانست اولین عکس دنیا را ثبت کند.



وی این عکس را در املاک شخصی خود واقغ در دهکده ای به نام سنلودووارن در چند کیلومتری شالن سورسن تهیه کرد.
نی یپس در واقع برای اولین بارمواد حساس را در اتاقک تاریک به کار برد. عکسی که وی تهیه کرد حدود ۸ ساعت بوسیلهخورشید نور دیده بود. وی این روش را هلیوگرافی (Heliography) یا ترسیم بوسیلهخورشید نامید.

نی یپس در سال ۱۸۲۹ بایک فرانسوی دیگر به نام لویی ژاک مانده داگر (Louis Jacques Mande Daguerre) آشناشد. اگر نقاش مرفه و صاحب گالری در پاریس بود و ضمنا تجربه های با ارزشی نیز درزمینه عدسیها و جعبه تاریک داشت.
پس از مرگ نی ئپس ، داگر کار وی را ادامه داد واو پس از چند سال روشی را ابداع کرد که آن را (داگرئوتیپ) نامید.

داگر و نیپپس:

 

سالها بعد کلمه فتوگرافی کهبوسیله سرجان هرشل و از ترکیب دو کلمه یونانی فتوس (Photo) به معنی نور و گرافوس (graphein) به معنای رسم کردن ابداع شده بود جای آن را گرفت.


در آن زمان عکاسی برایمردم سحر و جادو تلقی می شد تا جایی که تصاویر به دست آمده را آینه حافظه دارنامیده بودند.

در سال 1838 شیمیدان انگلیسیبه نام ویلیام هنری فوکس تالبوت (William Henry Fox Talbot) با تهیه تصویر نگاتیودر ابعاد کوچکتر ، بزرگسازی تصویر و به دست آوردن تصویر پوزتیو یا مثبت دو مرحلهاصلی را در ظهور عکس تکمیل کرد.

قبل از این عکاسان مجبوربودند سطح حساس را به اندازه شی مورد نظر بسازند. ( فرض کنید اگر قرار بود از یکفیل عکس بگیرند چه دوربینی با چه اندازه ای می خواستند!!)

در آن زمان برای گرفتنعکس مدت و هزینه زیادی صرف میشد .لابراتوارها سیار بودند و حمل و نقل شیشه ها (کهعکس ها روی آنها ظهور میشد) بسیار سخت بود.
از طرفی سوزه باید در طول زمان گرفتهشدن عکس بدون حرکت میماند! که برای سوژه های جاندار مثل انسان از آپولو (وسیله ایبرای شکنجه انسان) استفاده میکردند. با اختراع امولسیون تر یا کلودیون این زمان به۲-۳ثانیه تقلیل یافت. بعدها با اختراع امولسیون ژلاتین دار یا امولسیون خشک توسطریچارد مادوکس (Richard Maddox) این زمان به ۱/۲۵ ثانیه کاهش پیدا کرد.

و اما اشخاص زیادی برایارتقاء عکاسی تلاش کردند که یکی از معروفترین این افراد جرج ایستمن (George Eastman) بود که تلاش کرد تا عکاسی را در اختیار همگان قرار دهد وی هم چنین بنیانگذار موسسه کداک است.

ادامه دارد....

جهت دانلود کامل این مقاله رایگان روی لینک زیر کلیک فرمائید.

 

 دانلود مقاله در لینک زیر موجود است.

تاریخچه عکاسی
انتشار : ۲۲ تیر ۱۳۹۷

برچسب های مهم


دانلود فایل‌های بسته آماده‌چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما هفته  اول اردیبهشت ماه 1403

دانلود فایل‌های بسته آماده‌چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما هفته اول اردیبهشت ماه 1403

دانلود فایل‌های بسته آماده‌چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما   همیشه دنبال این بودی یه جایی باشه تا راحت بتونی محتوای مطمئن با طراحی خوب را پیدا کنی؟   همیشه دنبال این بودی یکی کارهای محتوایی را ناظر به مسائل روز انجام بده و دغدغه تأمین محتوا را نداشته باشی؟   همیشه ... ...

دانلود فایل‌های بسته آماده‌چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما هفته  دوم  اردیبهشت ماه 1403

دانلود فایل‌های بسته آماده‌چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما هفته دوم اردیبهشت ماه 1403

دانلود فایل‌های بسته آماده‌چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما   همیشه دنبال این بودی یه جایی باشه تا راحت بتونی محتوای مطمئن با طراحی خوب را پیدا کنی؟   همیشه دنبال این بودی یکی کارهای محتوایی را ناظر به مسائل روز انجام بده و دغدغه تأمین محتوا را نداشته باشی؟   همیشه ... ...

دانلود بک دراپ تولد تم حیوانات در جنگل-کد 2711

دانلود بک دراپ تولد تم حیوانات در جنگل-کد 2711

مشخصات فايل نام فايل:دانلود بک دراپ تولد تم حیوانات در جنگل-کد 2711 نوع فايل:بک دراپ،backdrop پسوند فايل اصلي:JPEG پسوند فايل فشرده:ZIP عرض 1901 PIX کيفيت: 72 DPI ويژگي هاي فايل کاربري آسان جايگزين مناسب براي دکورهاي گران قيمت کیفیت خوب قيمت مناسب تبديل عکس هاي ... ...

دانلود کارت ویزیت حرفه ای زرد نارنجی مشکی سفید

دانلود کارت ویزیت حرفه ای زرد نارنجی مشکی سفید

این کارت ویزیت به صورت لایه باز وکتور با کیفیت بسیار عالی و قابلیت ویرایش کامل در نرم افزارهای گرافیکی است. از این طرح لایه باز می توانید در طراحی انواع کارت ویزیت های شخصی،اداری، شرکتی و سایر مشاغل استفاده کنید.   ويزيت مثلثي،کارت ويزيت مجازي،کارت ويزيت مجري گري،کارت ... ...

کارت ویزیت صورتی نارنجی زرد چند ضلعی سفید

کارت ویزیت صورتی نارنجی زرد چند ضلعی سفید

این کارت ویزیت به صورت لایه باز وکتور با کیفیت بسیار عالی و قابلیت ویرایش کامل در نرم افزارهای گرافیکی است. از این طرح لایه باز می توانید در طراحی انواع کارت ویزیت های شخصی،اداری، شرکتی و سایر مشاغل استفاده کنید.   ققنوس،چاپ کارت ويزيت ققنوس،کارت ويزيت قلب،کارت ويزيت ... ...

دانلود فون لایه باز کودک جنگل بهاری-کد 1529

دانلود فون لایه باز کودک جنگل بهاری-کد 1529

مشخصات فايل نام فايل:فون لایه باز کودک جنگل بهاری نوع فايل:فون لایه باز،بک گراند لایه باز پسوند فايل اصلي:PSD پسوند فايل فشرده:ZIP ابعاد:3600*3600 PIX ابعاد به سانتیمتر: 30.48*30.48 CM کيفيت: 300 DPI ويژگي هاي فايل Original file طراحی اختصاصی سایت عکس گراف کاربري ... ...

طرح لایه باز (PSD) کارت ویزیت خدمات تعمیرگاه جلوبندی و ترمزی و اگزوزسازی

طرح لایه باز (PSD) کارت ویزیت خدمات تعمیرگاه جلوبندی و ترمزی و اگزوزسازی

طرح لایه باز (PSD) کارت ویزیت خدمات تعمیرگاه جلوبندی و ترمزی و اگزوزسازی این فایل شامل طرح مدرن و شیک کارت ویزیت لایه باز فتوشاپ (PSD) مناسب جهت مشاغلی همچون تعمیرگاه خودرو، جلوبندی و ترمزی ، اگزوزسازی و باکسازی می باشد که به صورت 2رو با رزولیشن 300 و سایز 9 در 5 و با ... ...

وکتور کودکانه دختر دوچرخه سوار-کد 3283

وکتور کودکانه دختر دوچرخه سوار-کد 3283

مشخصات فایل نام فایل:وکتور کودکانه دختر دوچرخه سوار-کد 3283 نوع فایل:وکتور ، vector ابعاد فایل: بزرگنمایی تا 6400% پسوند فایل اصلی: EPS پسوند فایل فشرده: ZIP نرم افزار های مورد نیاز: Adobe Illustrator و نرم افزارهای مشابه توضیحات فایل های وکتور تصاویر برداری لایه ... ...

دانلود وکتور گل گلی گل محمدی بنفش -کد 4319

دانلود وکتور گل گلی گل محمدی بنفش -کد 4319

مشخصات فایل نوع فایل:وکتور ، vector ابعاد فایل: بزرگنمایی تا 6400% پسوند فایل اصلی: EPS پسوند فایل فشرده: ZIP نرم افزار های مورد نیاز: Adobe Illustrator و نرم افزارهای مشابه توضیحات فایل های وکتور تصاویر برداری لایه بازی هستند که با کیفیت بسیار بالا طراحی شده اند و ... ...

اگر به یک وب سایت یا فروشگاه رایگان با فضای نامحدود و امکانات فراوان نیاز دارید بی درنگ دکمه زیر را کلیک نمایید.

ایجاد وب سایت یا
فروشگاه حرفه ای رایگان

ویژه طراحان تبلیغاتی و مذهبی و آموزشی،فرهنگی(سبک جدیدی از طرح های گرافیکی)(هر گونه کپی برداری برای فروش غیر قانونی می باشد)

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما